Schoolkeuken Fakovici is jaarproject op school in Gendringen

De brug wordt herbouwd

Op de school De Hoeksteen in Gendringen is de schoolkeuken in Fakovici het jaarproject. Dat betekent dat de kinderen af en toe wat geld mee naar school nemen en het in een potje stoppen. Aan het eind van het jaar wordt het bedrag beschikbaar gesteld voor de schoolkeuken.

Omdat EIRENE NL het van groot belang vindt om vredesbevorderende activiteiten te organiseren, is onze voorzitter Paul den Hartog vorige week in de klassen een verhaal gaan vertellen over wat het probleem in Fakovici is en wat we er aan proberen te doen. Daarbij is het thema vrede en vriendschap nadrukkelijk aan de orde gekomen.

 

 Als extra activiteit is op Witte Donderdag tijdens de Paasviering op de school het toneelstuk Geel-Blauw van Kathryn Schmidt opgevoerd door de kinderen van groep 5 en 6. Hierin wordt een brug tussen de bergen gebouwd waarop de volkeren leven. Na een meningsverschil stort de brug in, maar deze wordt weer herbouwd en het conflict wordt opgelost. Geel en Blauw zijn ook de kleuren van de vlag van Bosnië-Herzegovina en in die zin staat het toneelstuk model voor de situatie ter plekke. Wij hopen dat wij bij de herbouw van de brug ook op deze manier ons steentje bijdragen.

Toneelstuk Geel-Blauw wordt opgevoerdDe kinderen luisteren aandachtig

Na het toneelstuk zijn de kinderen tekeningen gaan maken die worden verstuurd naar Fakovici om de school te versieren. Ze zijn prachtig geworden!

Een vrolijke zon voor de kinderen in BosniëDruk bezig met tekeningen voor FakoviciTekeningen voor FakoviciLeerlingen schilderen voor Bosnië