Pinksterconferentie 2013: Voedsel en vrede

Pinksterconferentie 2013: Voedsel en Vrede

De Pinksterconferentie van dit jaar vindt plaats in Solingen, in de buurt van Düsseldorf. Het thema is “Voedsel en Vrede”. Voor EIRENE zijn dit belangrijke werkgebieden, vooral in Latijns-Amerika en Afrika, waar veel van de projecten om een van deze thema’s draaien. Tijdens de Pinksterconferentie zullen mensen uit het veld vertellen wat hun ervaringen zijn met deze thema’s.

Wereldwijd wordt er genoeg voedsel geproduceerd om iedereen te voeden. Toch is er een grote ongelijkheid in hoe het verdeeld wordt: op het zuidelijk halfrond lijden vele mensen honger en sterft elke vijf seconden een kind onder de tien jaar als gevolg van ondervoeding. Tegelijkertijd wordt er op het noordelijk halfrond heel veel voedsel verspild, in Nederland belandt ieder jaar maar liefst 50 kilo voedsel per persoon in de prullenbak.

Kunnen wij hier verandering in brengen door onze omgang met voedsel te veranderen? In hoeverre is ons consumeergedrag debet aan de voedselcrisis? Hoe kunnen wij onszelf bewuster en duurzamer voeden? De Nederlandse kok en activist Wam Kat zal hierover zijn licht laten schijnen, maar het blijft niet bij theorie! Op zondag gaan we gezamenlijk koken en zullen we zien dat gezond en duurzaam eten heel lekker is.

Tijdens de Pinksterconferentie nemen we ook afscheid van Harry Schram, die zijn werk voor de Council beëindigt. Daarnaast is er natuurlijk veel ruimte voor gezellig samenzijn, muziek, dansen en spelletjes.

EIRENE nodigt alle belangstellenden, leden, voormalige vrijwilligers, sponsoren en ieder, die zich met EIRENE verbonden voelt heel hartelijk uit samen met de familie naar Solingen te komen!

Een programma en routebeschrijving ontvangt u zodra u zich heeft aangemeld.

INFO

De Pinksterbijeenkomst begint op zaterdag 18 mei om 17.00 uur en wordt op 2e Pinksterdag 20 mei met een lunch afgesloten. Een overnachting van vrijdag op zaterdag met maaltijdvoorziening is mogelijk. Doorgaans logeert u in een kamer met meerdere bedden. Er staat een beperkt aantal een- of tweepersoonskamers ter beschikking. Voor zover mogelijk houden wij rekening met uw wensen, vermeld die daarom bij uw aanmelding. De onkostenbijdrage omvat logies, beddenlinnen en vegetarische maaltijden bij een volledig verblijf.

Volwassenen: €95,-

Jongeren in opleiding: bed: €45,-

tent: €30,-

Kinderen tot 12 jaar: €25,-

Kinderen tot 3 jaar: gratis

Toeslag eenpersoonskamer: €30,-

Toeslag tweepersoonskamer: €20,-

De prijzen zijn niet kostendekkend. Daarom kijken wij uit naar sponsoren. Sponsorbedragen maken het voor ons mogelijk in individuele gevallen kortingen te geven.

Graag aanmelden vóór 1 mei.

Voor aanmelding en nadere informatie kunt u zich wenden tot

EIRENE-Nederland

Postbus 1528

3500 BM Utrecht

Tel: 030-2714376

Mail: info@eirene-nederland.org