De voordelen van EIRENE

Er zijn veel organisaties die je kunnen uitzenden naar het buitenland voor vrijwilligerswerk, wat het kiezen nog wel eens lastig kan maken. Daarom willen we je hier graag een handje helpen en vertellen wat de voordelen zijn van vrijwilligerswerk doen via EIRENE:

Ruime keuze in landen en projecten

Je kunt worden ingezet in vele soorten projecten over vrijwel de hele wereld, zowel in het Noorden als het Zuiden. We werken met allerlei partnerorganisaties, die echter een ding gemeen hebben: ze ondersteunen de missie van EIRENE om de wereld rechtvaardiger en socialer te maken en verschillende culturen met elkaar kennis te laten maken.

Zowel in het Noorden als in het Zuiden hebben we vrijwilligersprojecten waarbij je werkt met sociaal achtergestelde groepen, zoals straatkinderen, daklozen of gehandicapte kinderen. Daarnaast zijn er projecten op het gebied van burgervredeswerk en verzoeningswerk, bijvoorbeeld in Noord-Ierland. Ook bieden we projecten aan op het gebied van milieu en milieueducatie. We vinden altijd wel een project dat goed bij jou past!

Zinvol werk

Vrijwilligerswerk is er in vele soorten en maten, maar je weet niet altijd zeker of je ook daadwerkelijk nuttig werk kunt gaan doen. EIRENE heeft haar projecten zorgvuldig uitgekozen, en zorgt ervoor dat je altijd zinvol werk doet en meedraait in de organisatie van je keuze als een volwaardige medewerker. Zo krijg je verschillende facetten van het werk te zien en maak je diepgaand kennis met de cultuur van het land waar je verblijft.

Lange uitzending

Iedereen die naar het buitenland gaat, moet wennen aan hoe het eraan toe gaat in het land en de organisatie waar hij/zij terechtkomt. Door cultuurverschillen is het niet altijd duidelijk hoe dingen het best aangepakt kunnen worden. Deze noodzakelijke aanpassingen en gewenning kosten tijd. Om te zorgen dat je die tijd ook rustig kunt nemen, zenden we mensen uit voor een langere periode (minstens een jaar).

Daarnaast hebben wij de volle overtuiging dat er voor een waardevolle dienst ook meer tijd nodig is. Een echte bijdrage lever je niet in een paar weken, maar met een jaar of langer kun je echt resultaat boeken.

Goede voorbereiding en begeleiding

Inentingen,  paspoort, verzekeringen… Als je op reis gaat naar het buitenland, komt er veel bij kijken voordat je kunt vertrekken. En vooral als je vrijwilligerswerk in het buitenland wilt doen, moet je extra dingen regelen. EIRENE helpt je bij het voorbereiden van je werk. Je krijgt onder andere een mentor, we geven je natuurlijk informatie over het land waar je naartoe gaat en we organiseren verschillende bijeenkomsten (seminars) voor, tijdens en na je reis.  Als je een project in Europa gaat doen, heb je ook de mogelijkheid om je gewenste project van te voren te bezoeken om te zien of het klikt. Tijdens je dienst is er ook altijd een contactpersoon die je bijstaat bij problemen of vragen.

Verder op de site kun je zien bij welke projecten je kunt gaan werken. Ook kun je verhalen lezen over hoe anderen hun vrijwilligerswerk met EIRENE hebben ervaren.